Millennial Challenge
10 millennials. 10 ontmoetingen. 1 vraag:
"Hoe kunnen wij samen de Bijbel leren lezen én leven?"
Ervaringen van deelnemers:
-
Ik durf wel te zeggen dat God heeft gesproken! Zowel voor de groep, als persoonlijk. Dit werkt als christen enorm motiverend!
-
Ik vond het fijn om het samen over een onderwerp te hebben en andere gesprekken te voeren dan dat je bijvoorbeeld tijdens de koffie na de dienst hebt.
-
Er valt gewoon nog veel te leren. Dat gaat een stuk prettiger als je dat samen doet en de verbinding blijft behouden. Zorgen dat de Bijbel gaat spreken, ook vandaag de dag. Ik ben echt verwonderd hoe zo'n bijbeltekst kan spreken als je er maar focus en aandacht voor hebt. Voor mij werkt dat gezamenlijk erg motiverend.
-
Fijn dat we met elkaar kunnen praten en nadenken over het onderwerp, met anderen die ook hetzelfde mee maken maar soms ook andere perspectieven hebben. Er is een mooie open sfeer en is er ruimte voor elkaar.
-
Dat is ontzettend belangrijk om samen onderweg te zijn. Het is heel fijn om bij elkaar herkenning en verbinding te vinden.
-
De opzet is heel goed gedaan, waarin de uitkomsten nog mooier zijn. De verbinding die de groep heeft en de groei die wij samen hebben doorgemaakt is mooi om mee te maken.
-
Je mag zijn wie je bent, en het hoeft allemaal niet perfect. De stof van de Millennial Challenge daagt je enorm uit, maar niet in een dwingende sfeer. Iedereen komt er om er wat van op te steken en bezig te zijn met wat ons bezig houdt als christen.
-
Kwetsbaarheid en jezelf mogen zijn biedt de mogelijkheid voor prachtige gesprekken.
-
Millennials staan fundamenteel anders in sommige vraagstukken dan onze oudere broeders en zusters. Dit is niet altijd zichtbaar.
-
Er heerste veel openheid, en daarbij werden er eerlijke meningen, twijfels en worstelingen gedeeld. Ik vond de avonden vernieuwend omdat er tot nu toe nog nooit zo iets is gedaan.
-
Confronterend, intens en waardevol. Door met elkaar onderweg te zijn ontdek je dat anderen mensen geloven en levens met God net zo ingewikkeld vinden als jij. Door de openheid van de groep gingen we met elkaar door allerlei emoties, dit was waardevol en intens.
-
Ik heb realiseerde me dat mijn eigen vragen en twijfels passen bij mijn generatie. Eerder heb ik me niet altijd uitgesproken over mijn twijfels en ik vond het heel fijn om te merken dat dit hier heel goed kon.
-
De avonden hebben mij uitgedaagd en getriggerd. Ik ging met veel plezier naar de Millennial Challenge en met nog meer (geloofs-)plezier en vreugde naar huis. Het was mooi om te zien dat er herkenning is in de groep met de vraag die je bezighoudt en gezamenlijk naar antwoorden zoeken leek ook geslaagd.
-
Ik denk dat geloof zeker nog wel past in onze maatschappij, maar je moet je ervoor openstellen. Kennelijk werkt het aanstekelijk als je samen met een groep(je) zorgdraagt dat je goede gesprekken en diepgang hebt over alles wat je bezighoudt.
-
Het is een hele fijne manier om verdieping in je geloof te krijgen.
Millennials zijn geboren tussen 1980 en 1996 en groeiden op in een radicaal andere wereld dan hun ouders. Zij stellen dan ook andere vragen aan de kerk, geloof en de Bijbel.

Waarom?
Millennials stellen andere vragen aan het leven, de kerk en de Bijbel. Vragen die ze niet altijd kwijt kunnen in de kerk, maar wel zouden willen delen en onderzoeken met leeftijdsgenoten in een veilige setting. Wij geloven dat samen lezen en verkenenn van de Bijbel in het licht van onze eigen levensvragen vitaal is voor vernieuwing van geloof, kerk en leven.

Hoe?
Tijdens 10 maandelijkse ontmoetingen (september-juni) gaan 8-12 millennials met elkaar op onderzoek. Onder begeleiding van een coach en via onze methode en materiaal kiezen zij samen een relevante vraag of thema uit hun eigen leven. Zij verkennen de wereld achter hun vraag en de wereld van de Bijbel. Samen zoeken zij naar manieren om de kloof tussen tekst en lezer te overbruggen.

Wat?
In 10 ontmoetingen leren millennials elkaar beter kennen, (h)erkennen hun vragen, twijfels leren ze ideeën te delen en leren zij wat het is om samen de Bijbel te leren lezen en leven. Zo helpen zij mee in het ontwikkelen van een methodiek die bijdraagt aan kerkvernieuwing vanuit deze generatie.
Meedoen?
Vol!
De Millennial Challenge zit voor seizoen 2023-2024 helemaal vol! Interesse voor een komend seizoen? Laat het ons even weten via de contactpagina!
We starten in september 2023 met een tweede pilot voor vier tot zes kerken. We hebben nog ruimte voor kerken!
Wat moet ik doen?
- Laat eerst je interesse weten via onderstaande knop. Zo weten we welke kerken zouden willen starten.
- Verzamel 8-12 millennials in je gemeente (geboren tussen 1980-1996) die zich voor 10 ontmoetingen van c.a. 2 uur willen commiteren aan de Millennial Challenge.
- Zoek iemand die deze groep procesmatig kan begeleiden (hoeft geen millennial te zijn). Dit kan géén voorganger zijn, deze heeft een andere rol.
Wat kost dat?
Momenteel zijn er géén kosten verbonden aan de Millennial Challenge.