Skip to main content

Millennial Challenge

10 millennials. 10 ontmoetingen. 1 vraag:


"Hoe kunnen wij samen de Bijbel leren lezen én leven?"


Ervaringen van deelnemers:

Confronterend, intens en waardevol. Door met elkaar onderweg te zijn ontdek je dat anderen mensen geloven en levens met God net zo ingewikkeld vinden als jij. Door de openheid van de groep gingen we met elkaar door allerlei emoties, dit was waardevol en intens.

Ik heb realiseerde me dat mijn eigen vragen en twijfels passen bij mijn generatie. Eerder heb ik me niet altijd uitgesproken over mijn twijfels en ik vond het heel fijn om te merken dat dit hier heel goed kon.

Fijn dat we met elkaar kunnen praten en nadenken over het onderwerp, met anderen die ook hetzelfde mee maken maar soms ook andere perspectieven hebben. Er is een mooie open sfeer en is er ruimte voor elkaar.

Dat is ontzettend belangrijk om samen onderweg te zijn. Het is heel fijn om bij elkaar herkenning en verbinding te vinden.

Ik denk dat geloof zeker nog wel past in onze maatschappij, maar je moet je ervoor openstellen. Kennelijk werkt het aanstekelijk als je samen met een groep(je) zorgdraagt dat je goede gesprekken en diepgang hebt over alles wat je bezighoudt.

Ik durf wel te zeggen dat God heeft gesproken! Zowel voor de groep, als persoonlijk. Dit werkt als christen enorm motiverend!

Er heerste veel openheid, en daarbij werden er eerlijke meningen, twijfels en worstelingen gedeeld. Ik vond de avonden vernieuwend omdat er tot nu toe nog nooit zo iets is gedaan.

De opzet is heel goed gedaan, waarin de uitkomsten nog mooier zijn. De verbinding die de groep heeft en de groei die wij samen hebben doorgemaakt is mooi om mee te maken.

Millennials staan fundamenteel anders in sommige vraagstukken dan onze oudere broeders en zusters. Dit is niet altijd zichtbaar.

Het is een hele fijne manier om verdieping in je geloof te krijgen.

Je mag zijn wie je bent, en het hoeft allemaal niet perfect. De stof van de Millennial Challenge daagt je enorm uit, maar niet in een dwingende sfeer. Iedereen komt er om er wat van op te steken en bezig te zijn met wat ons bezig houdt als christen.

Kwetsbaarheid en jezelf mogen zijn biedt de mogelijkheid voor prachtige gesprekken.

Er valt gewoon nog veel te leren. Dat gaat een stuk prettiger als je dat samen doet en de verbinding blijft behouden. Zorgen dat de Bijbel gaat spreken, ook vandaag de dag. Ik ben echt verwonderd hoe zo'n bijbeltekst kan spreken als je er maar focus en aandacht voor hebt. Voor mij werkt dat gezamenlijk erg motiverend.

De avonden hebben mij uitgedaagd en getriggerd. Ik ging met veel plezier naar de Millennial Challenge en met nog meer (geloofs-)plezier en vreugde naar huis. Het was mooi om te zien dat er herkenning is in de groep met de vraag die je bezighoudt en gezamenlijk naar antwoorden zoeken leek ook geslaagd.

Ik vond het fijn om het samen over een onderwerp te hebben en andere gesprekken te voeren dan dat je bijvoorbeeld tijdens de koffie na de dienst hebt.

  Millennials zijn geboren tussen 1980 en 1996 en groeiden op in een radicaal andere wereld dan hun ouders. Zij stellen dan ook andere vragen aan de kerk, geloof en de Bijbel.

  Waarom?

  Millennials stellen andere vragen aan het leven, de kerk en de Bijbel. Vragen die ze niet altijd kwijt kunnen in de kerk, maar wel zouden willen delen en onderzoeken met leeftijdsgenoten in een veilige setting. Wij geloven dat samen lezen en verkennen van de Bijbel in het licht van onze eigen levensvragen vitaal is voor vernieuwing van geloof, kerk en leven.

  Hoe?

  Tijdens 10 ontmoetingen (zelf te plannen) gaan 12-15 millennials met elkaar op onderzoek. Onder begeleiding van een coach en via onze methode en materiaal kiezen zij samen een relevante vraag of thema uit hun eigen leven. Zij verkennen de wereld achter hun vraag en de wereld van de Bijbel. Samen zoeken zij naar manieren om de kloof tussen tekst en lezer te overbruggen.

  Wat?

  In 10 ontmoetingen leren millennials elkaar beter kennen, (h)erkennen hun vragen, twijfels leren ze ideeën te delen en leren zij wat het is om samen de Bijbel te leren lezen en leven. Zo helpen zij mee in het ontwikkelen van een methodiek die bijdraagt aan kerkvernieuwing vanuit deze generatie.

  Onze motivatie.

  Download gratis voorbeeld!

  Stap 1. Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  Stap 2. Download de PDF

  Voorbeeld

  Meedoen?

  Wat vragen wij van kerken?

  1. Een commitment om een challenge te gaan starten. Je doet mee in een (wetenschappelijk) onderzoek waar wij tijd en middelen in investeren. Deelname aan de challenge is in deze fase kosteloos, maar niet moeiteloos - We vragen dus wel om inzet om deze challenge te doen starten in de gemeente.
  2. Het actief verzamelen van 12 tot 15 millennials (geboren tussen c.a. 1980-1996) voor een commitment van 10 ontmoetingen. Deze ontmoetingen starten altijd met een maaltijd. We raden sterk aan om anderen de maaltijd te laten voorbereiden: jullie hebben dus ook koks nodig ;-)
  3. Een coach die de groep kan begeleiden. Zij/hij moet goed zijn in groeps- en procesdynamieken, maar hoeft géén millennial te zijn. De coach zal door ons getraind worden om te werken met de methodiek en tussentijds zullen we met de coach voortgang afstemmen en evalueren. Voorgangers en oudsten/ouderlingen kunnen vanwege het onderzoek geen coach zijn.

  Wat moet ik doen?

  1. Laat eerst je interesse weten via ons formulier. Zo weten we welke kerken zouden willen starten.
  2. Heb je een bevestiging van ons gehad? Verzamel 12-15 millennials in je gemeente (geboren tussen c.a. 1980-1996) die zich voor 10 ontmoetingen van c.a. 2 uur willen commiteren aan de Millennial Challenge.
  3. Zoek een coach uit de kerk die deze groep procesmatig kan begeleiden (hoeft geen millennial te zijn). Dit kan géén voorganger zijn!

  Wat kost dat?

  Momenteel zijn er géén kosten verbonden aan de Millennial Challenge.

  Aanmelding voor kerken

  Mag wel, hoeft niet
  Geen kerk? Vul dan niets in!
  Meedoen?