Skip to main content

Tweede seizoen Millennial Challenge start met vijf kerken!

18 augustus 2023

Zoals je in de vorige update al kon lezen, zijn we iets op het spoor! We zijn na onze evaluatie van het eerste seizoen, zijn we bijzonder hoopvol over de mogelijkheden van Millennial Challenge! We hebben het aantal kerken in onze tweede pilot dan ook verdubbeld! Vanaf september gaan er challenges in kerken in Hengelo, Ede, Meppel, Harderwijk en Arnhem starten.

Wat voor kerken?

De challenge start komend seizoen in kerken die zijn aangesloten bij Unie-ABC, dat zijn evangelische- en baptistenkerken.

Waarom die kerken?

We zien de Millennial Challenge als een hoopvol project voor heel de kerk in Nederland, maar willen niet té snel gaan en grondig (wetenschappelijk) onderzoek doen naar de resultaten ervan. Omdat de Millennial Challenge ontwikkeld is door het Baptisten Seminarium, hebben we de eerste jaren pilots in bij ons aangesloten kerken. Dit is voor ons makkelijk schakelen. Vanaf de zomer van 2024 hopen we ook andere kerken uit de kunnen nodigen voor een derde pilotjaar en daarmee de challenge ook verder te verbreden!

Kan ik nog meedoen?

Mocht je geboren zijn tussen 1980 en 1996 en in één van deze plaatsen wonen, brengen we je graag in contact met de deelnemende gemeente. Ben je leider in een kerk en wil je nog meedoen, moeten we je helaas teleurstellen: alle beschikbare ruimte voor kerken is inmiddels gevuld.