Voor kerken

Geloven in God, het deel uitmaken van een kerk en het lezen van de Bijbel zijn voor veel mensen niet meer vanzelfsprekend. Nu corona twee jaar heeft huisgehouden, maken veel evangelische, baptisten- en CAMA-kerken de balans op: Hoe herstellen we verbinding?

Millennials en de kerk

Als seminarium zien we het als onze taak kerken te helpen verbinding te houden met de millennials (geboren tussen c.a. 1981-1995). Het is een belangrijke generatie die vaak ontbreekt in de kerk en in leidinggevende posities in de kerk. Millennials hun vragen zijn divers, maar hebben vaak betrekking op de zin van het leven, de staat van onze wereld en de reikwijdte en breedte van het evangelie. Een van hen vatte het als volgt samen:

“Dat Jezus voor mijn zonden is gestorven, heb ik wel duizend keer gehoord en geloof ik wel. Maar wat heeft Hij te maken met de klimaatcrisis, het onrecht en de onzekerheid in deze wereld?”

Millennial uit de kerk

Actuele vragen van deze generatie rondom bijvoorbeeld seksualiteit, milieu, ras, gezondheid, gender, overheid, oorlog en economie zijn momenteel sterk gepolariseerd en leiden tot grote verschillen tussen hoe christenen omgaan met de bijbel. Er lijkt een mismatch te zijn tussen deze generatie hun zoektocht naar het goede leven en de kerk. Millennials hebben behoefte aan verbinding, eerlijke verhalen en zijn vaak oprecht nieuwsgierig naar wat het betekent om in de huidige maatschappij Jezus te volgen.

Millennial Challenge

In september gaat een pilot van de Millennial Challenge van start. Tijdens de challenge zullen in drie gemeenten 9 millennials maandelijks samenkomen om aan de hand van de Bijbel een voortdurend gesprek voeren tussen millennials, de kerk, de wereld en het geloof.

Wil je op de hoogte blijven van onze bevindingen? Of heb je zelf bevindingen waar wij iets mee kunnen? Zoek contact met ons op en/of schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Nieuwsbrief

Podcast

Luister onderweg, tijdens het klussen, sporten of koken naar actuele vragen en gesprekken rondom millennials, kerk en de Bijbel. Zo blijf je op de hoogte van onze zoektocht en ontdekkingen!

Podcast

Stel je vraag!

Contact & vragen

Mede mogelijk gemaakt door:

Logo Maatschappij van Welstand
Logo Unie-ABC
Met dank aan...

Samen leren lezen

© BegrijpendLeven.net - Een initiatief van Unie-ABC en het Baptisten Seminarium. Alle rechten voorbehouden. Niets van deze website mag zonder schriftelijke toestemming worden overgenomen, gekopieeërd of gepubliceerd in enige vorm.