Voor leiders

Als seminarium zien we het als onze taak om voorgangers en leiders op te leiden om zowel hun Bijbel, alsook de tijd en cultuur te verstaan en te helpen om bruggen te bouwen waar nodig. We constateren dat steeds meer jonge gelovigen (geboren tussen c.a. 1981-1995) het moeilijk vinden om de Bijbel zelf te lezen en te verbinden met hun eigen leven. Uitgedaagd door recente ontwikkelingen in onze wereld lijkt die verbinding ook minder vanzelfsprekend. Actuele vragen van deze generatie rondom bijvoorbeeld seksualiteit, milieu, ras, gezondheid, gender, overheid en economie zijn momenteel sterk gepolariseerd en leiden tot grote verschillen tussen hoe christenen omgaan met de bijbel.

Wat in verschillende onderzoeken al werd aangetoond, wordt herkend door diverse collega’s binnen ons kerkverband: Ook onze kerken hebben te maken met jongeren en jongvolwassenen die buiten beeld verdwijnen. Soms hardop, maar meestal zwijgend. Als je hen spreekt, blijkt niet zelden dat ze al even rondlopen met grote vragen, die ze niet meer weten te verbinden met de kerk, of het geloof waarmee ze zijn opgegroeid. Misschien herken jij dit zelf ook wel in jouw gemeente. Het is daarom van belang deze generatie op het oog te hebben en actief mee op te trekken.

Millennial Challenge

In september gaat een pilot van de Millennial Challenge van start. Tijdens de challenge zullen in drie gemeenten 9 millennials maandelijks samenkomen om aan de hand van de Bijbel een voortdurend gesprek voeren tussen millennials, de kerk, de wereld en het geloof.

Wil je op de hoogte blijven van onze bevindingen? Of heb je zelf bevindingen waar wij iets mee kunnen? Zoek contact met ons op en/of schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Nieuwsbrief

Podcast

Luister onderweg, tijdens het klussen, sporten of koken naar actuele vragen en gesprekken rondom millennials, kerk en de Bijbel. Zo blijf je op de hoogte van onze zoektocht en ontdekkingen!

Podcast

Stel je vraag!

Contact & vragen

Mede mogelijk gemaakt door:

Logo Maatschappij van Welstand
Logo Unie-ABC
Met dank aan...

Samen leren lezen

© BegrijpendLeven.net - Een initiatief van Unie-ABC en het Baptisten Seminarium. Alle rechten voorbehouden. Niets van deze website mag zonder schriftelijke toestemming worden overgenomen, gekopieeërd of gepubliceerd in enige vorm.